Kalaroad ja terrassikohvik

Hea Kiviranna külastaja!

Kalastushooajal märtsi lõpust juuni lõpuni pakume põhiliselt suitsulatikat. 

Ettetellimisel gruppidele ka erinevaid kalaroogasid värskest Võrtsjärvest või Emajõest püütud kalast. Kalaroogade valmistamisel oleme järginud Võrtsjärve kalurkonnale omaseid traditsioone ning selles osas teeme koostööd ka kohalike kaluriperedega.

Olgu kala värske või konserveeritud-marineeritud-suitsutatud, kindel võite olla selles, et kaubandusvõrgust on sellist maitset raske leida.

Võta ühendust telefonil 52 98561 või kiviranna@kiviranna.ee ning üheskoos leiame parima, mis Teie toidulauale sobib.

Värske kala  – põhilised püütavad kalaliigid on  latikas, haug, angerjas ja koha.

Suitsutatud kala – suitsetame põhiliselt latikat ning angerjat

Marineeritud kalapraetud ja marineeritud haug ning koha, marineeritud angerjas hoidisena

Kalasupp – angerjast või muust kalast

Lihtne angerjasupi retsept

Supi komponendid:

  • angerjas
  • kartul
  • maitseained
  • mugulsibul
  • värske till
  • vesi

Püütud angerjas tuleb panna ööpäevaks soolvette ligunema. Nii puhastub kala limast ning sooldub kergelt. Seejärel puhastada ning lõigata koos nahaga 3-4 sentimeetri pikkusteks tükkideks.

Vesi panna keema koos soola, pipra, loorberi, sibularõngaste ja kartulikuubikutega. Lisada angerjatükid ning keeta kõige rohkem 15 minutit. Suure rasvasisaldusega kala annab puljongile väga hea, rammusa maitse, mida omakorda tasakaalustavad loorber ja lõpus lisatav värske hakitud till.

Keetmisel ja supi serveerimisel tuleb jälgida, et kala ei laguneks laiali, vaid säilitaks kena lõigatud kuju. Serveerida sügavasse kaussi. Juurde sobib must leib.

 

Kalasupi söömine on eriti nauditav Võrtsjärvel kalepurjekasõidu ajal.

Prooviga ka ise kalaroogi valmistada: fileerige ja katsetage uusi retsepte kasvõi Korzetsi näpunäidete järgi

Hea ülevaate tööstusliku kalapüügi kohta Eestis annab Euroopa Kalandusfondi toetusel valminud film

Head kalaõnne ja head isu!